TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Vedat Çeliker Anaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında bugün çocuklar özgürce yerleri tebeşirle boyadı ve eğlendi.

Nis

Mart ayı için planlanan kodlama çalışması etkinliklerimiz sınıflarımızda uygulandı.

Nis

Bakanlığımız tarafından belirlenmiş olan kitaplardaki seçilen sözcükler üzerinden Söyle-Çiz, Tematik Kelime Kartları Ayrıştırma, Kelime-Kitap ve Kelime-Nesne Eşleştirme, Uyaklı Kelimeler, Eş Anlamlı ve Zıt Anlamlı Kelimelerle etkinlikler çocuk merkezli olarak yürütüldü.

Mrt

Sınıftaki çocuklara ve velilere projenin içeriğinden  bahsedildi. Her hafta Cuma günü sınıf listesi  sırasıyla belirlenen iki çocuk öğretmeninin verdiği kitapları sorumluluk çantasına koyarak haftasonu evde ailesi tarafından okunması için teslim aldı.  Haftasonu ailesi tarafından okunan kitap ve sorumluluk çantasıyla Pazartesi okula gelen çocuklar sınıfta arkadaşlarına  kitabı  anlattı. Kitaplar Okuldan Okuması Ailemden Projesiyle birlikte çocuklarda sorumluluk bilinci, ailesiyle etkileşimli vakit geçirme, dinleme becerisi, kitap sevgisinin daha da gelişmesi sağlandı.

Mrt

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz sahnesine alan gezisi yapıldı. Çocuklar sahne önü ve sahne arkasını ziyaret ettiler. Çocuklar Dünya Tiyatro Günü ile ilgili sınıflarında etkinliklerini yaptılar.

Mrt

21-26 Mart arası kutlanan Orman haftası ,okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hazırlanan pano eşliğinde yapılan atölye çalışmaları ile çocuklar doğal malzemeleri kullanarak özgün ürünler oluşturdu.

Mrt

Dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü, sosyal ve aile değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan büyüklerimizin yaşlılar haftasını kutlarız.

İYİ  Kİ VARSINIZ..

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında tüm sınıflarımız deneyler yaptı. Bu süreçte çocuklarımız hem öğrenip hem de keyifli vakit  geçirdi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Mrt

“1-7 Mart Deprem Haftası” kapsamında okulumuzda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Çocuklara deprem anında yapmaları gereken çök-kapan-tutun hareketi gösterilip, deprem sonrası binadan nasıl çıkmaları gerektiği anlatıldı. Bina güvenle ve hızla boşaltıldı ve toplanma alanında gerekli kontroller yapılarak tahliye işlemi tamamlandı.

Mrt

Tekirdağ Kodluyor ve Steam Projesi kapsamında 3, 4 ve 5 yaş grubu çocuklarımızla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, okul öncesi öğrencilere Türk kültürüne yönelik içeriklerle temas etme fırsatı sunarak kültürel ve dil bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Şubat ayı içerisinde öğrencilerimize Türk kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli içerikler hazırlanmış ve kullanılmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlediğimiz uzman davetimizde okur- yazar buluşmasına eğitimci- yazar Nuray Törnük okulumuzda öğrencilerimiz ile bir araya gelerek ‘Bir Çantadan Öte’ isimli kitabıyla etkileşimli kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Bu kapsamda Enerji Tasarrufu Haftası boyunca enerji kaynaklarının sınırlı olduğuna, enerjinin doğru ve tutumlu kullanımına ve kayıpların azaltılmasının önemine ilişkin çeşitli etkinlikler yaptık.