TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Vedat Çeliker Anaokulu

Ara

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. -MevlanaHoşgörü ve barışın evrensel sembolü olan Mevlana Celaleddin Rumi, 13. yüzyılda yaşamış ve tüm dünyaya mal olmuş bir İslam alimi, düşünür, şair, sufi ve mutasavvıf. Onu ve düşüncelerini herhangi bir kalıba sokmak, sınırlamak veya belli bir kesime atfetmek yanlış olur. Çünkü kendisi 66 yıllık yaşamı boyunca, Müslüman’ından Gayrimüslim’ine herkese dokunabilmiş, kim olursa olsun herkesi kucaklayabilmiş bir isim. Öyle ki eserleri, onlarca dile çevrilmiş, ardında bıraktığı sema geleneği UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne girmiş ve her yıl yapılan Şeb-i Arus törenleri ile de evrensel bir boyut kazanmış.

Bu kapsamda Mevlana’nın bize göstermiş olduğu sevgi saygı ve hoşgörü temalarını çocuklarımıza kazandırmak amacıyla okulumuza;

Mevlana ile ilgili çizgi film çocuklarla izlenmiş, çocuklar tarafından minik sema gösterileri yapılmıştır. Sevgi saygı hoşgörü hakkında konuşulmuş ve bunlarla alakalı kitaplar okunmuştur.

Ara

Kamu Kurumları Hizmet Binalarında Su Verimliliği Uygulamaları ve Su Tasarrufu kapsamında okulumuzda gerekli tedbirler alınarak, sınıflarımızda eylül, ekim, kasım aylarında çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapıldı.

Okul lavabolarına gereksiz su tüketimini azaltmak için hatırlatıcı uyarı görselleri asıldı.  Muslukların sağlam ve sızdırmaz olduğu kontrol edildi. Öğrencilerimizle sınıflarımızda su verimliliği ve az su tüketimi ile ilgili bütünleştirilmiş etkinlikler yapıldı. Yapılan çalışmaların içselleştirilmesi ve pekiştirilmesi için okul aile işbirliği ile okulda yapılan broşürler çocukların evlerine gönderilerek su verimliliği ile ilgili aile katılımı kapsamında çocukların evlerinde de tedbirler alınması sağlandı.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata diğer insanlarla eşit şartlarda katılımını sağlamak, yaşam kalitesini yükseltmek ve yaşadıkları sorunlara farkındalık oluşturmasına vesile olması bakımından özel bir gündür. Bu özel günü Vedat Çeliker Anaokulu ailesi olarak çocuklarımızın farkındalık kazanması ve bunu gerçek yaşama aktarması için sınıf içi etkinlikler ile destekledik.

Hiçbir engelin seçim olmadığı, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmadan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına yönelik yapılan etkinliklerde;

Çocukların farkındalık kazanması için “Her ayağa bir çorap” etkinliği

Empati çalışmaları

Kitap okuma çalışmaları yapılmıştır.

Kas

Okulumuz öğretmenleriyle  24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladık. Öğretmenler günü programı kapsamında hatıra fidanları okulumuz öğretmenleri tarafından anı kalması dileğiyle dikildi. Fidanlarımızı okulumuza döndüğümüz de bahçemize ekmek için taşınabilir  büyük saksılara ektik. Başta,  Başöğretmen  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.